Uus kooliaasta tõi kaasa uut moodi aabitsa

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Uue kooliaasta algus tuli uue aabitsaga. Selle kaanel vaatab tähtede poole olend, keda võib kohata kunstnik Nerva teostes. Nii ongi, tähtede hulgas on aabitsa autori Riina Paatsi nime kõrval kirjas ka Nerva.


Uus aabits sai aga alguse hoopiski Mytho kirjastuse oma­niku Aita Nurga peas. Ta nimelt otsis oma viieaastasele lapselapsele midagi, millest teda lugema õpetada, kuid raamatupoodidest piisavalt huvitavat ja ühtlasi lõbusat ei leidnud.

Mytho «Aabitsa» autor Riina Paatsi on nagu Nervagi tihedalt seotud Tartuga. Ta on mitme väikelastele mõeldud kooliraamatu autor.

Koostöös kunstniku ja kirjastajaga on ta loonud eile Tartu kaubamaja Apollos esitletud värskesse värvilisse raamatusse tekste, milles tegutseb täisvereline pere: ema, isa, kaks last ja vanavanemad ning ka koer. Inimeste tegutsemist saadavad teisedki loomad. Näiteks dinosaurused, öökull-kullavalvur, eurokala ja rikas siga.

Peale tähtede saavad lapsed Mytho «Aabitsast» selgeks kellaajad ja nädalapäevad ning õpetusi igapäevasteks toimetusteks, näiteks koogitegemiseks ja rahalugemiseks. Tähtsal kohal on raamatus Nerva värviõpetus. Igaüks saab ka ise pilte värvida ja ülesandeid lahendada.

raamat

Riina Paatsi ja Nerva, «Aabits». Mytho kirjastus, 2010,
80 lk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles